Cardedeu, 11 de juliol del 2011

Hem decidit deixar-vos més temps per a participar en el concurs d'avaluació de la Wiki!!! D'aquesta manera podreu gaudir, durant l'estiu, del nostre projecte tot descobrint i recordant totes les activitats realitzades; així com posar a prova els vostres coneixements ;)

Publicarem les solucions a principis de setembre.

Bon estiu :)

Cardedeu, 21 de juny del 2011

El projecte Comenius ja està gairebé acabat. Però no el volem acabar amb tristor sinó recordant com han estat aquests dos anys. Per això us convidem a participar en el concurs d'avaluació de la Wiki que podeu trobar a la pàgina: EVALUATION, ARTICLES... Es tracta de respondre a una sèrie de preguntes sobre els nostres companys europeus i sobre nosaltres mateixos, també. Les solucions les trobareu navegant per la Wiki. Les respostes les haureu d'escriure a la pestanya Discussió (dins la mateixa pàgina). Primer haureu d'escriure el vostre nom i del país d'on sou i després haureu d'escriure el nom del qüestionari i les respostes corresponents. Les solucions es publicaran a la mateixa pàgina, però d'aquí a 2 setmanes :P

IMPORTANT: per poder respondre les preguntes haureu d'iniciar la sessió amb el següent nom d'usuari i contrasenya

Usuari: comenius.art@gmail.com

Contrasenya: artonthemove

Gaudiu del joc!!!! :)

Cardedeu, 27 de maig del 2011

La trobada Comenius ha estat un èxit. Voldríem agrair a totes les persones que s'han implicat (mestres, alumnes, famílies...), sobretot les que han fet l'impossible per tal que els nostres amics es sentissin com a casa seva. MOLTÍSSIMES GRÀCIES. Els comentaris dels nostres companys europeus ens certifiquen la bona feina que hem fet entre tots :)

Cardedeu, 7 d'abril del 2011

Hem acabat d'afegir els videos de HELLO, GOOD MORNING i GOOD AFTERNOON amb la llengua dels països socis. Esperem que us agradin!
Així mateix, podeu veure a les feines del segon any Regional traditions, els dibuixos que han fet els nens i nenes de 3r sobre les nostres festes regionals.

Cardedeu, 6 d'abril del 2011

Fa dies que no escrivim res, però no vol dir que no treballem molt!
Hem anat i tornat de Finlàndia. Podeu veure com ens ho hem passat de bé a la pàgina de meetings.
Hem fet 6 monuments de tots els països socis!!! Ens ha costat, però han quedat genials; tant és així, que des de la web de la parròquia de Polònia han posat un enllaç al nostre monument d'allà! Mireu si els ha sobtat i/o agradat!!!! :) Us deixem aquí l'enllaç per si voleu donar-hi un cop d'ull!
Clickeu a la fotografia del mig de la 1a. pàgina i a la segona pàgina, clickeu damunt de **Makieta Kościoła**
Aquest és el link: http://www.sw-jozef-czerwionka.katowice.opoka.org.pl/
A més a més, hem afegit gairebé totes les feines endarrerides que teníem. Tant hem treballat que ara ja podem dir que si clickeu a qualsevol link de les feines a fer, fins a AVUI, podeu trobar-ho tot fet!!!!! Com a mínim la part que correspon a Espanya.
Us recomanem que mireu l'apartat de ANTHEMS, on els vostres fills i filles, acompanyats del Samuel i el Jaume, han interpretat d'una manera genial els nostres himnes i els dels altres països.
També, a l'apartat de Painting partners podreu veure les obres d'art que els vostres fills i filles són capaços de fer quan s'hi posen amb ganes.
Destaquem també l'apartat de PAINTING WITH COAL, feina que no ens tocava fer a nosaltres, només als socis de Polònia, doncs la zona on viuen està plena de mines de carbó. Com que som molt solidaris, els alumnes de 6è ens hem afegit i hem pintat amb carbó. Totes les cases que hem pintat amb carbó són del barri dels nostres amics d'allà.
Segur que ens deixem moltes coses importants, però en un parell de dies ja n'afegirem més i de passada escriurem també les que avui ens hem oblidat!
Enjoy!!!

Cardedeu, 16 de febrer del 2011

Com ja us hem informat per carta, hem realitzat un seguit de modificacions a la Wiki per tal que sigui més fàcil trobar les activitats que estem realitzant entre tots. Ara, per tal de trobar els documents, fotos, presentacions i vídeos d'aquestes tasques, heu d'anar a les pàgines 1 First year works i 2 Second year works clicant al nom de l'activitat corresponent. A partir d'ara trobareu els resultats del concurs de fotografia (Photo-nature contest) a la pàgina 2. Second year works en el mes de Setembre.
També podreu trobar presentacions de com els nens/es anaven a passar les vacances d'estiu (Ways of spending time during Summer Holiday) i el xat que es va realitzar per a desitjar-se bon estiu entre els amics Comenius (Chat to wish happy holiday) als treballs del 1r any del mes de Juny. Així mateix, podeu descobrir un PowerPoint de com van gaudir els nostres alumnes i famílies de les seves vacances d'estiu, Holiday memories (mirar les tasques del 2n any del mes de Setembre).
Esperem que us agradi:)

Cardedeu, 7 de febrer del 2011

Ja fa un mes que hem començat l'any i encara no havíem comentat res, tot i que no hem parat de fer coses.
Com podeu veure hi ha fotos i vídeos del dia d'Espanya i alguna coseta del dia de Polònia. També hi ha vídeos del Dia Europeu de les Llengües, en el qual els nostres alumnes de 6è s'han esforçat de valent per a reproduir unes frases determinades en la llengua dels nostres amics Comenius. Però no us penseu que només ho hem fet nosaltres... Si voleu saber com ells les diuen en català doneu-hi un cop d'ull a la secció 2.2 EUROPEAN DAY OF LANGUAGES.
Finalment, cal destacar que ja tenim els guanyadors del concurs de fotografia sobre la tardor. Podeu veure les fotografies i els guanyadors a l'apartat 2. 0 PHOTOGRAPHY MONTH seguint el link corresponent. Gràcies a tots els participants. Ha estat molt difícil escollir les millors fotografies; hi havia un gran nivell!!!
Gaudiu de les novetats i seguirem informant de les noves aportacions :)

Cardedeu, 3 de desembre del 2010
Avui ens hem decidit a fer uns canvis a la wiki!
Ja feia temps que hi donàvem voltes, però no vèiem clar com fer-ho:)
Per fi ens hem decidit!!!
A partir d'ara, per a trobar una activitat, treball, etc, haureu d'anar al mes que corresponia fer-ho. Dins de la pàgina del mes, trobareu sempre, en primer lloc, la graella amb les activitats a fer durant tot el mes, i més avall uns "links" a les pàgines on hem anat afegint les feines.
D'entrada sembla complicat, però pensem que així no tenim un index interminable. D'aquesta manera és més fàcil avaluar la feina que anem fent i veure si hi ha més o menys endarreriments en la presentació dels treballs.
Esperem que no us costi massa acostumar-vos al nou estil!
Have a nice week!!!

Cardedeu, 19 de novembre del 2010
Avui hem afegit a la wiki, dins de la pàgina dels meetings, i més concretament dins del meeting a Bulgaria, els 5 vídeos que hem preparat (un per cada dia d'estada a Vidin). Així podreu veure de manera més presencial el que vam estar fent allà :)
Penseu que els nostres nens es van enyorar i s'ho van passar fatal??? Mireu el vídeo i en sabreu més!!!
Fins aviat!!!

Cardedeu, 3 de novembre del 2010

Notícies fresques des de Bulgària. Avui 5 nens de sisè i 4 mestres han anat a Vidin i ens hem retrobat amb els nostres socis de Bulgària, Anglaterra i Finlàndia. Durant l'estada de 5 dies anirem fent una crònica de les nostres peripècies. Si aneu a la pàgina de la wiki anomenada "Bulgaria meeting" hi trobareu, a més a més de la crònica, unes presentacions de PowerPoint que la il·lustren. Esperem que us agradin i que conegueu una mica més dels nostres amics europeus i les seves costums :)
Have a nice week!!!

Cardedeu, 27 octubre del 2010

Avui, per a potenciar una mica més la col·laboració i participació dels nens de tots els països, hem afegit una "sala de xat" i un "traductor" molt eixerit!!!
La idea és que els nens dels diferents països es puguin comunicar aquí dins, i, per tant, amb una mica de control per part dels mestres.
Només els hem demanat que quan parlin en el xat ho facin amb educació i en anglès :)
Esperem que els "enganxi" la iniciativa :)
Bon cap de setmana!

Cardedeu, 26 d'octubre del 2010
Avui hem rebut la visita de la Dana i la Saheda, de l'escola de Birmingham, que aprofitant que estaven a Barcelona, ens han volgut venir a veure i conèixer!
Ha estat un dia molt bonic, i, com no, les hem fet treballar!
Mireu el PowerPoint i les veureu en acció!
Gràcies a les dues per l'agradable dia que ens han fet passar!

Cardedeu, 1 d'octubre del 2010

Per celebrar el "DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES" tots els socis vam decidir fer un concurs relacionat amb les llengües. Tots els països membres del projecte hem de gravar les mateixes frases en tots els idiomes dels socis, sense cap model de com es pronuncia, només amb l'escriptura. Cada país triarà un dels altres, el que pronunciï millor la frase en la nostra llengua. Aquest serà el guanyador!!!!!!
En total hi haurà 4 guanyadors, un per a cada frase.
Pels més petits, farem servir les mateixes frases, però en lloc de dir-les hauran de dibuixar-les. Guanyarà el dibuix que representi millor la frase. Aquí us demanarem la vostra ajuda; per a decidir el millor dibuix de cada frase.
No us perdeu les nostres frases!!!! (de moment som els primers, esperem que en pocs dies els altres socis afegeixin les seves!!!!!)

Bona sort a tothom!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cardedeu, 29 de setembre del 2010


El mes de setembre ja s'està acabant però força activitats estem realitzant. En uns dies la wiki treurà fum :) De moment, per ara, anem penjant presentacions de celebracions del curs passat (encara que ja en queden poques). Si aneu a la pàgina EASTER IN ALL COUNTRIES veureu com es celebra la Pasqua en diferents països, així com les fotos de les Mones que ens vàreu enviar. Tot i això, no sabem si eren més monos els vostres fills o els pastissos :)))

Cardedeu, 15 de setembre del 2010


Ja tornem a ser aquí.
Com ja vàrem anunciar al juliol, ja ha arribat l'ajudant Comenius. Segur que a molts de vosaltres ja us deu sonar el nom de Sulhan o alguna cosa semblant. Doncs si, és ell :)
A part d'això, hi ha més novetats. A la pàgina
"1.16 WEDDING CEREMONIES"
podeu veure 2 casaments que van realitzar els nostres alumnes de 6è l'any passat. Una de les tasques del projecte era mostrar als altres països com es fan els casament a cada país, com a mostra de la seva cultura, així que aquí teniu dues presentacions de PowerPoint d'allò més reals :)
A més a més, a la pàgina
"1.20 APRIL FOOL'S DAY"
podeu veure com es va celebrar el curs passat aquesta festa anglesa, però que en el fons no és tan estranya per a nosaltres. Doneu-li un cop d'ull.
Ja teniu feina per a aquests dies. Esperem que us agradin :)


Cardedeu, 14 de juliol del 2010

Avui hem tingut una gran sorpresa :)
A partir de setembre tindrem un ajudant Comenius a l'escola. Serà una gran oportunitat per tal que els nostres nens parlin en anglès :)
Tot ve d'un projecte de llengua anglesa (per a fomentar l'expressió oral) que vam presentar... i ENS HAN CONCEDIT!!!!!!!!!!!!!!!
Esperem que els alumnes millorin la seva parla anglesa amb aquest nou mestre "ajudant" que vindrà des de Turquia per a donar-nos un cop de mà!!!!!!!


Cardedeu, 1 de juliol del 2010

Ja fa dies que tenim la Wiki una mica abandonada:)
En realitat no és pas que no estiguem treballant en ella, però entre la feina normal de final de curs i l'avaluació del Comenius que ens van venir a fer els experts de Montpellier, la veritat és que no hem tingut temps d'afegir aquí les feines fetes, que no és el mateix que no treballar !!!
Imagineu-vos si anem enfeinats que avui, primer dia de juliol, hem afegit a la pàgina
"1.11 CHRISTMAS IN ALL COUNTRIES"
una cancó de Nadal que hem creat entre totes les escoles participants al nostre Comenius. Cadascú l'ha cantada en la seva llengua, excepte nosaltres, que de vegades també ens confonem i, en comptes de català, hem gravat la nostra part en anglès!!!!

Esperem que us agradi molt i que sapigueu diferenciar tots els idiomes que hi trobareu :)


Cardedeu, 12 de maig del 2010

Avui hem afegit la celebració que amb els nens de primer i de cinquè vam fer en motiu del 5è aniversari del projecte eTwinning.
Esperem que en gaudiu!!!
També podeu veure un petit resum del viatge que la Jessica i la Cristina van fer a Polònia com a regal pels dos Premis Nacionals que van aconseguir amb els seus projectes eTwinning.


Cardedeu, 6 de maig del 2010


Us volem donar avui una informació important per a l'escola:

L'ESCOLA GRANÉS EN UN PROGRAMA DE TV2. El passat dia 5 de Maig, en commemoració del 5è aniversari del Projecte eTwinning, TV2 va emetre com cada dia la sèrie "La aventura del saber", però en aquest cas va estar dedicada als projectes cooperatius eTwinning. El programa presentava els deu Premis Nacionals d'enguany i els mestres que el van coordinar. La Jessica Juárez, amb el seu projecte "CommunicArt" i la Cristina Grau, amb "Like a bird", representaren dins d'aquest programa l'escola Ramon Macip - Dolors Granés, la qual va ser mereixedora de 2 d'aquests deu Premis Nacionals. El programa va ésser gravat durant l'estada a Sevilla de les dues mestres amb motiu de l'entrega dels premis eTwinning d'enguany. El link per a poder veure aquest programa és el següent: http://www.rtve.es/alacarta/la2/ultimos/dia-5.html#762854


Cardedeu, 30 d'abril del 2010

Ja podeu veure la celebració de Sant Jordi de tota l'escola!
Esperem que us agradi moooooolt!!!!!!


Cardedeu, 2 d'abril del 2010

Ja fa dies que no afegim res en aquesta pàgina. Semba que ens hàgim oblidat del projecte i de la Wiki!!!!
Doncs NOOOOOO, el problema no és aquest, més aviat el contrari; fem tanta feina que no donem a l'abast per anar actualitzant la pàgina d'Espanya.
Avui hem afegit una nova pàgina: "2. FAMOUS PEOPLE AND INVENTIONS". La feina dels invents estava prevista pel gener de l'any vinent, però, com que som molt previsors, hem decidit començar abans i no haver de demanar disculpes per fer tard.
Esperem que gaudiu veient les feines dels vostres fills. Tornant de vacances procurarem afegir alguns PowerPoints amb més imatges i explicacions de la setmana cultural.


Cardedeu, 8 de març del 2010

Semblava ahir quan comptàvem els dies per a la trobada a Birmingham i ja tornem a ser aquí. Ha estat una experiència molt bonica i volem compartir-la amb tots vosaltres.
A la pàgina
Birmingham meeting
hi ha un diari on s'expliquen les activitats que es van anar realitzant cada dia. El diari es va anar redactant des d'allà, així que és realment autèntic ;)
També hi ha unes presentacions de PowerPoint amb algunes de les fotografies que es varen fer. Només hi ha algunes fotos, ja que si les posàvem totes no hi cabrien a la Wiki :) Esperem que us agradin.

Per cert, també podeu veure algunes presentacions del dia dels avis (GRANDPARENTS DAY), així com del dia de la Pau (PEACE DAY). Com podeu comprovar hi ha moltes coses a veure, així que... no us avorrireu :P


Cardedeu, 20 de gener del 2010

Ja hem començat a afegir les feines de Nadal.
Podeu veure els vídeos de la fira de Santa Llúcia, però també els PowerPoints de totes les celebracions de Nadal que hem fet a l'escola. Els alumnes de 5è i de 6è s'han encarregat de realitzar tots els PowerPoints!!!!!
Esperem que us agradin. Poc a poc anirem afegint els que ens falten!


Cardedeu, 13 de desembre del 2009

Ja tenim els resultats del
logo guanyador
!!!!!!!!!!!!!!
Hem triat els 6 més votats i, a partir d'aquest moment, els anirem utilitzant en totes les nostres feines.
Per començar, podeu observar que hem canviat l'aspecte de la pàgina de la wiki i, a partir d'ara, es veurà amb els logos guanyadors!!!!!
Us hem de felicitar a tots i totes per vàries raons:
1a. - Els tres primers logos corresponen a alumnes de la nostra escola, concretament a nens i nenes de 5è (tots tres)!!!!
2a. - Podeu comprovar que som l'escola on hi ha hagut més participació en les votacions!!!!!!!
3a. - No podem oblidar d'agrair a tots els pares, mares, mestres, alumnes i altre personal de l'escola la vostra magnífica col·laboració en l'acollida dels companys d'altres països, els quals van quedar captivats veient l'implicació de tota la nostra comunitat educativa!


Cardedeu, 9 de desembre del 2009

Ja tenim disponibles els vídeos de Santa Cecília!
A l'apartat de
SANTA CECÍLIA, Spanish celebration
podreu trobar un recull de reportatges de les cançons que van cantar els nostres alumnes .... Oi que surten genials? També trobareu el PowerPoint de la trobada, fet pels alumnes de l'escola .
Recordeu que encara teniu temps per votar el logo que representarà el nostre projecte. L'últim dia és l'11 de desembre; l'endemà es faran públics els cinc logos guanyadors!
r
Cardedeu, 25 de novembre del 2009

Avui hem afegit el vídeo de Santa Cecília que RTV Cardedeu va emetre el dilluns per la seva televisió!!!
Si mireu la nostra pàgina web, hi podreu veure també el reportatge que van fer els nostres alumnes.
Aquells que encara no heu triat els logos que més us agraden..., teniu temps fins el dia 11 de desembre. El 12 direm quins han estat els tres logos més votats!!!!
A partir d'aquest dia, els tres més votats seran els que representaran el nostre projecte i els que afegirem en totes les nostres feines:)


Cardedeu, 22 de novembre del 2009

Els nostres companys Comenius ja han marxat!!!!
No han parat de repetir-nos com els ha agradat estar aquí, i com n'estan de contents i satisfets de la rebuda que els hem fet entre tots, alumnes, pares, mestres, etc.
El temps també ens ha acompanyat i ha fet que la seva estada amb nosaltres els costi d'oblidar.


Cardedeu, 13 de novembre del 2009

Mireu la programació de la setmana vinent! Si algú s'anima i vol acompanyar-nos a alguna de les activitats previstes, sens dubte serà molt benvingut!!!! Només cal que truqueu a l'escola per avisar i us esperarem, o bé, presentar-vos a la sortida acompanyats d'un adult:)
Com més serem, més riurem!!!!!


Cardedeu, 3 de novembre del 2009

La wiki es comença a animar. Cada cop hi ha més novetats. Ja heu vist les presentacions i vídeo de Finlàndia?
PRESENTATIONS
I la planificació de les activitats que es realitzaran durant l'estada dels nostres companys de Bulgària, Finlàndia, Polònia i Anglaterra?
SPANISH MEETING/SPANISH PLAN
Per cert, no us perdeu les carbasses guanyadores dels concursos que s'han celebrat per Halloween en les diferents escoles.
PUMPKINS CONTEST
Són terroríficament precioses!


Cardedeu, 20 d'octubre del 2009

Els 7-8 logos seleccionats de cada país ja estan afegits en un únic arxiu. Estan barrejats!!!! Ara us toca anar a la pàgina
LOGOS
, dedicar 10 minutets a mirar tots els logos (amb un paperet i un llapis al costat per a apuntar els que més us agraden) i després, clicant a "
DISCUSIÓN
" situat a la part de dalt, escriure un missatge dient qui sou i els tres que més us agraden.
Ben aviat sabrem quin és el logo guanyador del nostre projecte!!!!
Gràcies per participar-hi:)


Cardedeu, 17 d'octubre del 2009

Per continuar la nostra feina, a partir d'avui ja podeu veure el vídeo que TOOOOOOOTS els nens i nenes de l'escola hem fet per donar la benvinguda als nostres socis dels altres països. Esperem que us agradi:)
També podeu veure el vídeo dels companys de Bulgària a la mateixa pàgina,
PRESENTATIONS
, així com les presentacions que han afegit des de Bulgària i des d'Anglaterra.


Cardedeu, 15 d'octubre del 2009

La wiki ja es comença a anar omplint. A partir d'avui ja podeu gaudir de les presentacions en PowerPoint que els alumnes de sisè han realitzat sobre Cardedeu, Barcelona i Catalunya. Les podeu veure a la pàgina
PRESENTATIONS
. Esperem que us agradin ja que s'hi han esforçat d'allò més.


Cardedeu, 13 d'octubre del 2009

Benvolguts pares, mares, alumnes, mestres i totes aquelles persones interessades en l'educació dels alumnes del
CEIP RAMON MACIP - DOLORS GRANÉS
:

Aquest espai que ara descobriu és una wiki, un espai col·laboratiu on els vostres fills, mestres i vosaltres mateixos, pares, podeu anar omplint amb comentaris, treballs...
A diferència d'una pàgina web, aquest espai ofereix la possibilitat de col·laborar-hi tot afegint el propi granet de sorra.

Trobareu, tan a l'esquerra de la pàgina com en la pàgina anomenada
INDEX
, totes les "pàgines" sobre el projecte que s'hagin anat creant fins al moment. Algunes (les que tenen el nom del país) estan dissenyades especialment per tal que les famílies puguin fer el seguiment de la nostra feina. Per aquest motiu, estan escrites en la llengua del país. Altres, estan pensades per anar afegint les feines del projecte que els cinc països anem realitzant. Aquestes estan escrites en anglès, ja que és la llengua que ens uneix. Per a comprendre aquestes pàgines us demanem un petit esforç i us suggerim que demaneu ajut als vostres fills, que de ben segur, us podran donar un cop de mà o us podran explicar el contingut de les pàgines, ja que a l'escola hi treballem sovint.

Per ara hi ha poca feina afegida (enteneu que estem iniciant el projecte), però poc a poc i amb la col·laboració de tots esperem que aquest espai es vagi omplint de colors i treballs. Així mateix, ens agradaria que fos un espai on compartir il·lusions, maneres de fer i pensar; en definitiva, un lloc on descobrir nous amics amb qui treballar i compartir noves experiències. O dit d'altra manera, un espai que ens uneixi i en el qual tots els que hi entrem, tan si som de Cardedeu, Polònia, Anglaterra, Finlàndia o Bulgària, ens sentim com a casa i ens adonem que tot i viure molt lluny uns dels altres tots formem part d'una comunitat molt més gran i diversa anomenada Europa.

A la primera pàgina anomenada
HOME
, trobareu una mica de benvinguda i explicació de com funciona la wiki; està escrita pensant en els mestres (de moment). També hi trobareu un comptador que ens indica els dies que falten perquè els nostres amics i socis dels altres països ens vinguin a visitar i, per fi, ens poguem conèixer personalment.

A la pàgina
SCHEDULE
podeu trobar la planificació de la nostra feina per als dos anys que durarà el projecte. Amb aquesta graella, cada soci té clara la feina a fer i la data d'entrega. Esperem no endarrerir-nos amb les dates de finalització. Els mestres i nens de tota l'escola hi estem treballant de valent.

A la pàgina
OUR SCHOOLS
podreu trobar una mica d'informació de les escoles dels cinc països participants. Com a curiositat, podreu comprovar les diferències que hi ha entre els idiomes de tots els països, sobretot en l'escriptura, ja que cada país ha fet el redactat en anglès i en la seva pròpia llengua.

Per ara podeu veure els logos d'Espanya i Finlàndia que s'han afegit a la pàgina
LOGOS
Esperem que durant aquesta setmana es vagi omplint amb els dels altres països. Quan els tinguem tots, serà el moment de demanar-vos la vostra col·laboració i entre tots poder triar aquell que millor identifiqui el nostre projecte
ART ON THE MOVE.

A la pàgina PRESENTATIONS tenim previst, durant aquesta setmana, anar afegint les presentacions de les classes que hem gravat amb vídeo, així com unes presentacions en PowerPoint sobre l'escola, Cardedeu, Barcelona, Catalunya i Espanya que els alumnes de sisè estan preparant. Els nostres socis tenen els mateixos deures, a veure si ben aviat ens podem conèixer una mica més :)